Waar u ons voor kunt inschakelen

Diensten

Wij zijn een adviesbureau op het gebied van bouwkundige opnames en energie adviezen voor de woningbouw. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor aankoopkeuringen en energielabeling, maar wij kunnen nog meer voor u betekenen. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van onze diensten: 

Bouwkundige keuring

 • Bouwkundige aankoopkeuring € 324,50

  Tot en met 500m³

 • Bouwkundige aankoopkeuring met NHG berekening € 379,50

  Tot en met 500m³

 • Meeloopkeuring € 214,50

  Voor als u geen rapport nodig hebt, maar wel inzicht in de bouwkundige staat wil. Tot en met 500 m³

 • Opleveringskeuring € 265,-

Energie inspectie

 • Energielabel vrijstaande woning Vanaf € 320,-

  Tot en met 600 m³

 • Energielabel hoekwoning Vanaf € 280,-

  Inclusief tussenwoning / 2 onder 1 kap

 • Energielabel appartement Vanaf € 265,-
 • Warmtescan met adviesrapport In overleg
 • Meer Jaren Onderhoudsplan (MJOP) In overleg

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Heeft u vragen met betrekking tot zakelijk advies? Bekijk dan onze website: www.peiladvies.nl

Veelgestelde vragen

Onze meest gestelde vragen en antwoorden

Waarom een bouwkundige keuring?

Met een bouwkundige keuring heb je  de zekerheid over de bouwkundige staat van een gebouw, inzicht in de aanwezige gebreken en de daarbij horende kosten.

Wat is een Meer Jaren Onderhouds Plan (MJOP)?

Een Meer Jaren Onderhoudsplan (afgekort MJOP) is een methodiek waarbij de te verwachten onderhoudswerkzaamheden in tijd, geld en omvang zichtbaar worden gemaakt. Voor een bepaalde periode (meestal 10 of 15 jaar) wordt voor alle onderhoudsgevoelige elementen van een gebouw vastgesteld wanneer, hoe vaak en welke onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk zijn om de staat van onderhoud van dat gebouw op een bepaald gewenst niveau te houden of te krijgen. Bij een MJOP is het van belang dat er een periodieke controle plaatsvindt om het plan actueel te houden.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een visuele inspectie, inclusief een rapport met daarin de gebreken en de herstelkosten. Door deze inspectie krijg je een duidelijk beeld van de bouwkundige staat van het pand en de zichtbare aanwezige bouwkundige gebreken. Het uiteindelijke rapport geeft inzage in de kosten om het gebouw in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en kosten die noodzakelijk zijn voor duurzaamheid en verbetering. Ook is een keuring zonder rapport mogelijk, een zogenaamde meeloopkeuring. Dan worden de geconstateerde gebreken of andere bouwkundige vragen ter plaatse besproken.

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is.

Waarom is er een energielabel?

Een energielabel kan een gunstig effect hebben bij verkoop of verhuur van uw pand. Het afschrift van het energie-label bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis. Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op.

Waarom een warmtescan?

Een warmtescan met infraroodfoto’s laat zien waar warmte weglekt uit een gebouw (een zogenaamd isolatielek). Op basis van deze gegevens kan worden bekeken of er maatregelen getroffen kunnen worden om het gebouw beter te isoleren waarbij het gebouw energiezuiniger kan worden. Ook kan met een warmtescan een lekdetectie worden uitgevoerd om te bepalen waar ongewenst vocht binnen een gebouw vandaan komt.

Heeft u nog meer vragen met betrekking tot een bouwkundig advies?

Onze specialisten helpen u graag.